Een DJ-paradijs waar beleving centraal staat

Tomorrowland DJ & Experience Store

In mei 2021 opende de Tomorrowland DJ & Experience Store de deuren in Antwerpen. In slechts 3 weken tijd werd de hele ruimte omgetoverd tot een waar DJ paradijs, waar beleving centraal moest staan.

Voor achtergrondgeluid werd gekozen voor 8 kwaliteitsvolle Audac ATEO6 luidsprekers ondersteund door 2 compacte BASO10 subwoofers. Deze luidsprekerset krijgt zijn versterking van een Omnitronic A-3603 klasse D versterker met meer dan 3600 watt aan vermogen aan boord.

Audiobesturing loopt over een Audac M2 audio matrix, die naast het achtergrondgeluid ook instaat voor de rest van de audiorouting. Zowel de hoofdtelefoonstand, met z’n eigen bediening via Audac Touch, als de dj booth achteraan lopen mee over de Audac M2 matrix. Er werd rekening gehouden met diverse scenario’s zoals live dj sets en streaming. Hiervoor werden verschillende prikpunten voorzien.

De hoofdtelefoonstand moest een aparte bediening krijgen en z’n eigen set audiotracks. Terwijl er voor de winkel werd gekozen voor een streaming dienst (One World Radio). Hiervoor werd de Audac XMP44 gekozen met 1 IMP40 module en 2 MMP40 modules.

Ook qua licht was het belangrijk om de juiste feel neer te zetten. Het aanwezig huislicht werd verwijderd en er werden 48 Chauvet DJ EVE-TF20 opgehangen zodat elke aanwezige controller van het juiste licht kon voorzien worden. 26 JB Systems Clubwash 2 en 6 krachtige Briteq BTX-Saturn’s geven de winkel kleur. Sturing van de hele verlichting verloopt over een Chamsys computer met MagicQ Two Universe DMX interface.

Om het geheel af te maken werd er nog een geurmachine geplaatst en 7 x 49’’ Full HD schermen in portret mode opgehangen waarop dag en nacht beelden afgespeeld worden van het overbekende festival.

Hieronder een opsomming van de toestellen:

1 x AUD8 x Audac ATEO6D/B

2 x Audac BASO10/B

1 x Omnitronic A-3603

1 x Audac M2

1 x Audac XMP-44

1 x Audac IMP40

2 x Audac MMP40

48 x Chauvet DJ EVE-FT20

26 x JB Systems Clubwash 2

6 x Briteq BTX-Saturn

1 x PC met Chamsys MagicQ Two Universe DMX interface

7 x 49” Full HD schermen