CONTROLLER OF ALL-IN ONE: WELKE IS VOOR JOU?

Er zijn enorm veel geweldige toestellen op de markt om vlot en mobiel te mixen, toch zijn er ook grote verschillen! Die leggen we graag voor je uit, zodat jij de beste keuze maakt, perfect op jouw maat!

DJ-controllers worden altijd samen met een ander device (laptop, tablet, etc) gebruikt.

Dat device met scherm heb je nodig om je DJ-software te zien, de software die het mogelijk maakt om de tracks die je mixt visueel weer te geven a.d.h.v. waveforms (jouw track weergegeven in frequentiegolven), hotcues, bpm (beats per minute), een geselecteerde loop, je playlists, de key van je nummer, enz.

Met een Dj-controller stuur je dus eigenlijk je software aan. Je vindt bij Dj-controllers geen USB-inputs terug op het deck, dit omdat je muziekbibliotheek al kan geraadpleegd worden via je DJ-software. De meest gebruikte voorbeelden van DJ-software zijn: Rekordbox, Serato DJ, Engine Dj, etc. Bij aankoop van een DJ-controller zal je er dus altijd rekening mee moeten houden dat je (bij voorkeur) een laptop zal nodig hebben om je controller te gebruiken. Verder beschikt een controller meestal over een RCA of XLR output zodat je hem makkelijk kan verbinden met speakers. 

All-in-one toestellen zijn DJ-decks die volledig zelfstandig kunnen functioneren.

Met andere woorden is het niet nodig om een laptop aan te sluiten met DJ-software om te kunnen mixen. Een all-in-one toestel beschikt namelijk zelf al over ingebouwde DJ Software (Rekordbox, Serato, Engine DJ,...). Dit maakt dus dat je als DJ enkel een USB-stick en je all-in-one deck nodig hebt om te kunnen mixen. Op een USB-stick zet een DJ namelijk zijn reeds zelf gemaakte playlists met zijn eigen aangekochte muziek (via een export uit je laptop). Het is belangrijk om te weten dat je voor een all-in-one deck steeds DJ-software zal nodig hebben om je USB stick mee voor te bereiden. Je gebruikt de DJ-software (Rekordbox, Serato, Engine DJ,…) dan om nummers te exporteren vanuit je computer naar je USB-stick en playlists te maken die je volgens een bepaalde bpm of key ordent. Hierna plug je je USB in je all-in-one systeem en ben je klaar om het beste van jezelf te geven! Doordat de  ingebouwde software van je all-in-one systeem zal overeenkomen met de DJ-software van je laptop, kan hij de USB uitlezen en zal hij de bewerkte playlists volledig op het scherm van je deck weergeven, zoals jij deze hebt ingesteld in je DJ-software.  

 All-in-one toestellen vallen vaak onder een hogere prijsklasse dan DJ-controllers omdat ze meestal groter zijn, over een scherm beschikken en op ingebouwde software werken, gecombineerd met effecten die op het toestel zelf zitten tegenover effecten die bij DJ-controllers in de DJ-software op je laptop zitten.

Alle controllers/all-in-ones vergelijken? Dat kan! Met onze vergelijkingstool:

DE ULTIEME PRO GEAR COMPARISON CHART

Alle details over controllers/all-in-ones naast elkaar:

Dé controllers van dit moment:

Dé all-in-ones van dit moment: